Nasze kochane warzywa !
Siemka
Proponuje wprowadzić na serwerze komendę /sethome i home.
Działałoby to tak że gracz ustawia /sethome w pewnym miejscu a potem ze pomocą komendy /home
może się tam przeteleportować.
Jednak cooldown komendy /home nie powinien być mniejszy niż 500 sekund.
Myślę że jest to dobry pomysł gdyż ułatwiłoby to zakładanie baz i tworzenie domków.
Z pomocą tych komend również dużo łatwiej ochronić dom przed griefem.
Powiedzcie co o tym sądzicie.
No dobra a jak się przeteleportujesz z EQ do bazy która jest 500 metów od brzegu przy pomocy łóżka i śpiworu?
Chcąc wybudować kilka nowych ścian trzeba godzinę pływać w te i z powrotem po drewno.
Chyba że o czymś nie wiem?
Użytkownik
Pomysł całkiem ciekawy ale bazę i tak ci rozwalą.
Ale sam pomysł mi się podoba
Użytkownik
To może od razu bronie laserowe xd bo takie tepanie eq bylo by czitem welug mnie
Użytkownik
Ech...
Wam nic nie pasuje
Choć faktycznie było by za łatwo
Ostatnio edytowany przez MagisterSzymek (2014-10-17 19:06:02)
Dlaczego wysunąłem taką propozycję?
Spotkałem się z tym na kilku serwerach. Powiem Wam że ogólnie nie wpływa to znacznie na trudność rozgrywki
(Chociaż jak jest ustawiony za mały cooldown to ludzie wykorzystują to do powrotu w miejsce śmierci)
Głownie wprowadzenie /sethome przyczynia to się do ułatwienia budowania baz i domków.
Obecnie na serwerze jest bardzo trudno założyć bazę.
Jako że mamy 3x bardziej wytrzymałe budynki to oddalenie się od lądu jest bardzo czaso i pracochłonne.
W pojedynkę, bez pomocy innych, trwa to godzinami.
Doprowadza to do tego że w grze tworzy się jeden duży klan który jako tako blokuje powstawanie nowych baz/klanów.
Myślę że takie rozwiązanie niejako pozwoliło by na utworzenie większej ilości baz/klanów i urozmaicenie rozrywki
Ale to takie luźne spostrzeżenia i przemyślenia.
Jeśli sądzicie że to jest zbytnie 'ułatwienie' to nie było tematu
Użytkownik
RageQuin I tu masz racje. Napewno dzięki temu powstało by kilka baz na serwerze a z trochę długim czekaniem na teleportacje nie pozwalało by to na oszukiwanie.
Tak jak już raz pisałem popieram projekt
Pomysł jak najbardziej na "+", z tym że tylko w kontekście budowania baz. Mógłbym ogarnąć komendę /sethome, /home, tylko problem w tym, że musiałaby być ona blokowana podczas walki. Co jest obecnie niemożliwe do wykonania. Osobiście poczekałbym na w miarę grywalne 3.0 i wtedy kombinował. Tyle ode mnie.
Nie chodzi tylko tp podczas walki tylko o to, że np. zbierasz sobie loot w bunkrze a snajper na ciebie czeka a ty sie tepasz.... To dlatego zbieranie eq jest takie trudne. Nie wystarczy tylko zebrać rzeczy. Trzeba też wrócić co zwiększa ryzyko napotkania takiego Gloomyego xD
Użytkownik
To jest pvp nie minecraft. kappa